top of page

HVORDAN FUNGERER DET?

Mange moderne biler har et nøglefrit adgangssystem - også kaldet keyless entre - som automatisk låser din bil op, så snart du er i umiddelbar nærhed af bilen med nøglen. Selvom denne teknologi fremmer brugervenligheden, giver den også mulighed for biltyven at bryde ind på en ny måde og endda tage bilen med sig på ganske få sekunder.

Hvad gør tyvene?

Ved at forstærke signalet med relæangrebsudstyr kan tyven åbne og endda starte bilen eksternt uden brug af dine bilnøgler. Dette gøres ved at forstærke signalet fra fjernbetjeningen. Biltyvenes udstyr er let at medbringe og kamufleret i en rygsæk, taske eller en kuffert. Hermed kan der være stor risiko for en bil, med keyless entre, at blive stjålet overalt, så snart den er parkeret. Det kan ske derhjemme, på arbejdet eller under et kort stop. Dette relæangrebudstyr bliver stadig billigere og bruges derfor mere og mere. For kun 1.000kr kan tyven selv lave sit eget relæangrebsudstyr.

Tyven bruger bærbart udstyr til først at finde bilnøglen fx i dit hjem. Når de først har fundet signalet, bruger de det såkaldte 'relæangrebsudstyr' til at forstærke signalet fra bilnøglen til en anden enhed som befinder sig ved bilen.

Det forstærkede signal låser din bil op, fordi den 'tror', at du nærmer dig bilen med din nøgle. Bilen kan nu også starte og køre væk uden problemer. På denne måde kan tyven tage din bil uden spor efter indbrud på meget kort tid.

Relay attack Solihull

Relay attack Solihull

Afspil video

Hvordan fungerer Keylessprotector?

Keyless Protector slukker nøglen, så snart den ikke længere er i umiddelbar nærhed af bilen. Dette resultere i at nøglen ikke længere er modtagelig for den software, der giver indbrudstyven adgang til bilen, simpelthen fordi den er slukket.

Der er to forskellige typer Keylessprotector;

- Keylessprotector uden dobbelt tap
- Keylessprotector med dobbelt tap

Keylessprotector uden dobbelt tap?

I modsætning til Keylessprotector med dobbelt tap, behøver du ikke dobbelt tappe på fjernbetjeningen for at "vække" nøglen. Denne Keyless Protector uden dobbelt tap tænder automatisk fjernbetjeningen igen når nøglen bliver udsat for rystelser. Når man nærmer sig bilen, er nøglen aktiv igen, og det nøglefri indgangssystem kan bruges som normalt.

Keylessprotector med dobbelt tap?

Ved at dobbeltappe på fjernbetjeningen aktiverer du den igen og den fungerer som normalt. Således kan du blot holde nøglen i lommen. Her er det vigtigt at dobbeltap sker med ens anslag mod lommen eller tasken med ca. 1 sekundts mellemrum. Dette for at sikre at fjernbetjeningen ikke bliver aktiveret ved en fejl fx ved rystelser i en taske. Dette kan ikke kopieres af en tyv.

Aktivering af Keylessprotector.

Bilen låser sig, så snart afstanden fra nøglen til bilen øges, som du er vant til med dit nøglefri system.

Så snart bilen låses, bryder Keyless Protector forbindelsen mellem batteriet og bilnøglen, så den ikke længere er aktiv og derfor ikke kan findes af tyven med relæangrebsudstyr . Din nøgle er nu relæangreb-sikret! Super enkelt.